Deviņu gadu laikā Čehijas zīmols ir saražojis vienu miljonu krosoveru. Jubilejas transportlīdzeklis bija 150 ZS jaudīgais, kompaktais krosovers Karoq.

ŠKODA ir izlaidusi vienu miljonu krosoveru. Automašīna noripoja no konveijera rūpnīcā Kvasinā, Čehijā, kā pastāstīja autobūves sabiedrības preses dienests.

Jubilejas krosovers bija kompaktais Karoq, kas aprīkots ar 150 ZS 1,5 litru benzīna dzinēju ar kompresoru, kas savienots ar robotizēto pārnesumkārbu ar diviem sajūgiem. Šobrīd automašīna jau ir piegādāta pircējam Spānijā.

Pirmais ŠKODA zīmola krosovers tika atklāts 2009. gadā. Savā dzīves ciklā Yeti modelis, ko pārtrauca ražot 2017. gadā. Tika pārdots 684,5 tūkstošos eksemplāru. Yeti vietā nāca krosovers Karoq, kura pārdošanas apjoms visa pasaulē šobrīd sasniedz 87,8 tūkstošus vienību. Turklāt ŠKODA paaugstinātas caurgājamības automašīnu klāstā ir arī septiņvietīgais Kodiaq, kurš jau piegādāts 215,7 tūkstošiem klientu. Visbeidzot, Ķīnas tirgū tiek tirgots arī kompaktais krosovers Kamiq, ko pasūtījuši 12 tūkstoši klientu.

ŠKODA ražo krosoverus Čehijā, Ķīnā un Krievijā. 2019. gadā modeļu līnija tiks atjaunota ar sērijveida paaugstinātas caurgājamības elektro auto, kas tiks ražots uz konceptauto Vision X bāzes, kas tika atrādīts Ženēvas auto izstādē pavasarī.

Visbeidzot, oktobrī debiju piedzīvos pirmais pilnasinīgais sporta krosovers Kodiaq ar prefiksu RS, kas būs aprīkots ar 240 zirgspēku divu litru turbo dzinēju. Jaunais modelis jau uzstādījis rekordu Nirburgringas automašīnu konkurencē ar septiņām sēdvietām.


Последние новости