1-2-3 UZVARAS WRC 2 TURPINA ILGĀS ŠKODA MOTORSPORT TRADĪCIJAS

ŠKODA Motorsport rūpnīcas komandas braucēji Jans Kopeckis, Pontus Tidemands un Kalle Rovanpera ieguva pirmās trīs 2018. gada FIA Pasaules čempionāta pozīcijas WRC 2 klasē *. Tas padara šo sezonu par veiksmīgāko visā zīmola autosporta vēsturē.

Kopš 2015. gada WRC dominē ŠKODA FABIA R5, kas ir ieguvusi četrus titulus pēc kārtas FIA WRC 2 komandu čempionātā, trīs uzvaras pēc kārtas WRC 2 braucēju ieskaitē un četrus Čehijas Rallija čempionāta titulus. Bez rūpnīcas komandas automašīna ir bijusi veiksmīga arī klientu programmā – vairāk nekā 240 eksemplāru pārdots 32 valstīs. To vidū FABIA R5s, kas piedalījusies rallija posmos 3 615 reizes kopumā 60 valstīs, iegūstot 598 uzvaras un finišējot 787 reizes. Tā ieguvusi arī nacionālo čempionātu titulus divpadsmit valstīs visā pasaulē kopumā četrās kontinentālajās sērijās (CODASUR Dienvidāfrikā, Āfrikas Rallija čempionātā, Āzijas un Klusā Okeāna reģiona Rallija čempionātā un Eiropas Rallija čempionātā junioriem U28 grupā).

Tas padara ŠKODA FABIA R5 par veiksmīgāko R5 kategorijā - otrajā ātrākajā rallija klasē, kas startē WRC 2. Tā ir arī jaunākā no ŠKODA sacīkšu auto klāsta, ko aizsāka pirmais zīmola saražotais auto, VOITTURETTE A, kam sekoja OCTAVIA TOURING SPORT, 130 RS, 130 LR jeb OCTAVIA WRC. Aizvadot desmitgades rallija trasēs, ŠKDOA Motorsport ir guvusi panākumus arī tādos slavenos rallijos kā Montekarlo rallijs un 1 000 ezeru rallijs Somijā.

Последние новости