Pat aptuvenās skices atklāj, ka galvenais jaunā konceptauto uzsvars ir likts uz aerodinamiku. Priekšējā daļa ir precīzi definēta. Slaidie priekšējie lukturi piešķir tai pārsteidzošu dinamiku. Aizmugurējā daļā dominē izkliedētājs un aerodinamiski optimizēts jumta spoileris. ŠKODA VISION RS ir 4 356 milimetrus garš un 1 810 milimetrus plats, tā augstums ir 1 431 milimetri, savukārt riteņu garenbāze ir 2 650 milimetri.

Ar nepārprotamām autosporta pazīmēm šī automašīna atklāj nākamā RS paaugstinātas veiktspējas modeļu klāsta dizaina fāzi, turpinot ŠKODA 117 gadu ilgās autosporta tradīcijas. Burtu kombinācija RS tika pirmo reizi ieviesta 1974. gadā 180 RS un 200 RS rallija sporta automašīnu modeļos. Sekojot 130 RS modeļa panākumiem, automašīnas kļuva plaši pazīstamas visā pasaulē. Kopš 2000. gada, logo tiek veiksmīgi izmantots, lai identificētu dažādas ŠKODA modeļu sērijas.

ŠKODA dizaina nodaļas mājvieta ir 1890. gadā uzbūvēta villa Jizeras upes krastā Mlada Boļeslavas Česanas rajonā. Tā ir daļa no progresīvā un labi apsargātā ŠKODA AUTO tehnoloģiju centra, kas tika pārvietots uz Česanu 2008. gadā, 2015. gadā piedzīvojot modernizāciju. Tieši šeit futūristiskās tehnoloģijas satiekas ar tradīcijām idilliskā apvidū, veidojot ārkārtīgi īpašu atmosfēru, kas īpaši paredzēta radošam darbam. Šeit Olivers Stefani kopā ar 150 darbiniekiem no 26 dažādām valstīm izstrādā ŠKODA nākotnes dizaina valodu. Villa kādreiz bija tekstila ražotāja Franca Hillera privātā rezidence. 19. gadsimtā uz šejieni pārvietoja tekstila ražošanas iekārtas. Savukārt ŠKODA automašīnu daļas atceļoja 20. gadsimta vidū.

Video redzams, kā kamera lido “Dizaina villas” virzienā. Vēsturiskās ŠKODA 130 RS rallija automašīnas iedvesmots, dizaineris villas pagalmā planšetdatorā ar veikliem vēzieniem ieskicē atlētiska kompaktauto dizainu ar precīzām, plūstošām līnijām un izteiktām kontūrām – ŠKODA VISION RS.

ŠKODA VISION RS koncepcijas debijas laikā 2018. gada Parīzes auto izstādē ŠKODA sniegs pirmo ieskatu nākotnes kompaktauto dizainā, atklājot jauna dizaina posmu savam sportiskajam RS modeļu klāstam.

Последние новости